Tak tvätt


Om projektet

Kund: Privatperson

Applikation : Tak tvätt & målning

Problem

Det finns ett flertal fördelar med att välja en tak tvätt gentemot utbytande mot nytt beroende på vilken den ursprungliga problematiken är. Är ditt tak mosstäckt, skitigt och pannorna har börjat ta stryk?

Då kan det vara relevant att välja en tak tvätt och ett målning system för att skydda pannorna och lyfta din fastighet rent estetiskt

Kunden upplevde sitt tak som smutsigt av mossa och lavar. Kunden var dessutom orolig för takpannornas hållfasthet. Som inte detta var nog hade grannen just bytt ut hela sitt tak. Kunden var därför angelägen om att uppgradera och snygga till sitt eget tak.

Lösning

Först och främst täcks fasaden för att skydda den emot eventuella stänk, avledare kopplas på stuprör för att leda vattnet i väg ifrån fastigheten för att säkerhetsställa att grunden inte komprimeras, eventuella lösa föremål kringliggande fastigheten på eventuella entrétrappor, altaner m.m. plockas bort. Efter tak tvätt så spolas fasaden och rännor rengörs.

Därefter tvättas taket med ett speciellt tak tvätts utrustning som tog bort all mossa och lavar, taket sköljs därefter extra noga för att därefter måla pannorna med en diffusionsöppen och impregnerande färg som därmed skyddar pannorna och minskar risken för återväxt. Lösningen är både kostantseffektiv och snabb gentemot ett takbyte och ökar fastighetens värde.

Före

Efter

Tillbaka